Foredrag: Hvordan får vi børnene med på it-bølgen?

lego mindstormsArduino, Raspberry Pi og LEGO mindstorms – der er flere bud på gode værktøjer til hvordan vi kan få børn med på legen, når det gælder computere, software og robotter. Selv er jeg lidt forelsket i ideen om First LEGO League, som bruger LEGO Mindstorms til at lære børn om videnskab ved at give dem en række udfordringer, som skal løses på en bane med en robot.

Derfor har jeg og en gruppe it-kvinder i Ada Aarhus arrangeret et foredrag om netop First LEGO League i Aarhus i morgen d. 12 maj klokken 17. Vi har inviteret Jørgen Korsgaard, som er fagkonsulent i Aarhus kommune, til at fortælle os om hvorfor kommunen er gået ind i arbejdet med First LEGO League.

Derudover kommer Dorthe Korsgaard, som står for det pædagogiske arbejde med First LEGO League på Skovvangskolen. Hun vil fortælle lidt mere om hvordan man arbejder med børnene og giver dem de gode oplevelser, der forhåbentlig skaber en interesse for arbejdet med it. Hun har også lovet at medbringe et par LEGO WeDo-sæt, så vi kan finde de indre børn frem.

Mødet bliver afholdt i Prosa Aarhus’ lokaler, Møllegade 9, 8000 Aarhus C. Hvis du har lyst til at deltage kan du tilmelde dig her. Alle er velkomne og det er gratis.

Share Button
The following two tabs change content below.
Profile photo of Therese Hansen

Therese Hansen

Programmør af Monzoom
Therese er tidligere Scrum Master hos LEGO, medstifter af IT-firmaet Monzoom, lejlighedsvis digital nomade og har en baggrund som datalog. Hun blogger om softwareudvikling, sociale udviklere, agile metoder og startups. Arbejder i øjeblikket på Linkstacks.
Profile photo of Therese Hansen

Nyeste indlæg af Therese Hansen (se alle)

Flattr this!

3 kommentarer for “Foredrag: Hvordan får vi børnene med på it-bølgen?

 1. 12. maj 2014 at 7:50 am

  Jeg er blevet spurgt flere gange om mænd også er velkomne, når nu aftenen er arrangeret af Ada Aarhus, som er en gruppe for it-kvinder. Svaret er ja! Aftenen er arrangeret af it-kvinder, men arrangementet er åbent for alle… og gratis :). Lokaler og kaffe er sponsoreret af Prosa.

  Man skal bare tilmelde sig og så dukke op: https://docs.google.com/forms/d/1D4MIh5CUYilWtePmeReKc0JAMk7URoMpzAKIxRgerag/viewform

 2. Martin Madsen
  12. maj 2014 at 11:46 am

  For de helt små robot drenge og piger ser dette projekt ret lovende ud:
  http://tinkerbots.net/

  • Profile photo of Therese Hansen
   12. maj 2014 at 6:00 pm

   Det ser vildt fedt ud.

   På aftenens foredrag blev vi også introduceret til LEGO Wedo for de lidt yngre end dem, der er til de fulde LEGO Mindstorms-pakker. Derudover blev StoryStarter nævnt som et interessant undervisningsværktøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *