Continous delivery og en videnskabelig tilgang til kultur?

I disse dage sidder jeg på GOTO-konferencen i København og filosoferer over konferencens emner.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har det svært med hvordan vi i branchen smider om os med vage buzzwords såsom “High-Performance Teams”. Det forhindrer mig nu ikke i at glæde mig til Jez Humbles indlæg på GOTO i morgen med den næsten click-bait-agtige overskrift: Secrets of High Performing Teams: Science Edition.

Grunden til at jeg stadig glæder mig, er, at jeg har lidt mere at forholde mig til end overskriften. Jeg kender Jez Humble som en fantastisk taler, der altid har noget interessant at bidrage med. Jez har desuden skrevet en bog om continuous delivery – et begreb som dækker over at forbedre vores release-fremgangsmåde, så vi kan release ofte, hurtigt og billigt. Trenden har over tid været at gå fra at release en ny udgave årligt, til månedligt/hver anden uge (Scrums sprint-længde), til dagligt, til flere gange dagligt, til hvert minut for nogle softwaregiganter.

Vi finder da også begrebet continuous delivery begravet lidt nede i beskrivelsen af Jezs talk.

“For years we laboured under the misapprehension that going faster meant breaking things. After several years of science-ing, Jez and his co-researchers have identified the key elements that enable not just higher throughput but also higher stability and quality, lower cost, and happier teams. Discover how continuous delivery and lean management practices produce higher IT performance (and indeed what we might mean by performance), along with how to measure culture and its impact on IT and organizational culture. Find out how to science the crap out of software development and product development. Learn the patterns and practices used by high performing organizations to outcompete their peers.”

En anden grund til at jeg skal høre lige denne talk fra Jez er, at han lover at kigge på kulturens indflydelse på at vi kan levere. Ikke på en luftig “vi tror at glade mennesker er mere produktive”-måde (det er de i mange tilfælde, men det handler om hvad folk gør, når de er glade for deres arbejde, såsom at snakke med deres kolleger), men med fakta og tal baseret på konkrete eksperimenter – “how to measure culture and its impact on IT and organizational culture”. Jeg er yderst spændt på hvad han leverer på dette emne ud fra hans “years of science-ing” – og krydser fingre for at han ikke oversælger på dette punkt. Det kunne være højdepunktet på min GOTO, hvis Jez leverer varen.

Share Button
The following two tabs change content below.
Profile photo of Therese Hansen

Therese Hansen

Programmør af Monzoom
Therese er tidligere Scrum Master hos LEGO, medstifter af IT-firmaet Monzoom, lejlighedsvis digital nomade og har en baggrund som datalog. Hun blogger om softwareudvikling, sociale udviklere, agile metoder og startups. Arbejder i øjeblikket på Linkstacks.
Profile photo of Therese Hansen

Nyeste indlæg af Therese Hansen (se alle)

Flattr this!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *