Goto Copenhagen 2014 fredagens program plan

Goto Copenhagen 2014 torsdag program plan afdækkede jeg mine favorit foredrag fra torsdagens program og de udfordringer det gav mht. at vælge.

Nu er jeg nået til fredagens program og jeg vil godt have lov at klage! 😉
Hvis torsdagen var udfordrende mht. at vælge foredrag, så er fredagen helt umulig.
Specielt eftermiddagen er tæt spækket med rigtig spændende foredrag, så det bliver ikke nemt at vælge.

Læs med og giv gerne dit bud på kandidater 🙂

10:20

Setting a Good Example – How to improve your SbE, BDD and ATDD artefacts af David Evans

Jeg er har anvendt og set Specification by Example (SbE/BDD/ATDD) anvendt med varierende success.
I de tilfælde hvor man kan samarbejdede med forretningen om at skrive specifikationerne og de brugte dem som kommunikations middel og levende dokumentation har det fungeret rigtig godt.
I andre tilfælde har jeg oplevet at afkoblingen fra tekst specifikationen, hen over test-driveren, har været for tung i forhold til den værdi man får. I de tilfælde kunne en in-language DSL være mere givtig.

Det kunne det være super interessant at lære mere om god anvendelse fra en med endnu mere erfaring.

The Future of C# af Mads Torgersen

Jeg har de sidste 2 år kodet i både Java, Scala og C# og jeg må sige at jeg er blevet glad for C# der på mange måder virker som en god middelvej mellem Java og Scala.
Det der har imponeret mig med C# er hvordan de har formået at videreudvikle sproget (i modsætning til Java). Det vil derfor være interessant at høre mere om hvor C# er på vej hen.

Da de fleste software projekter fejler eller kommer dårligt fra land pga. uklare krav falder mit valgSetting a Good Example.

11:30

Big data, bad analogies af Mark Madsen

Det virker som om gammel viden nemt går tabt og (vi) nye generationer genopfinder  ting der viser sig at være omtrent det samme som det man brugte i 60’erne/70’erne, etc.
Bret Victor har tidligere holdt et foredrag om “The future of programming” der mege tydeligt viste hvor kort vi er kommet indenfor software udvikling.
Appetizeren for Mark’s foredrag lyder som en oplysnings rejse i data persistens, som jeg er sikker på vil være lærerig og relevant for nutidens problemer.

Look, no Mocks! Functional TDD with F# af Mark Seemann

Mark er altid en garant for et interessant foredrag. Jeg har været til at par foredrag om F# og det virker som et rigtig godt sprog med nogle meget interessante konstruktions pricipper kombineret med en funktionel tilgang. Det kunne være rigtig interessant at se hvordan TDD mesteren tackler Mocks og unit testing med F#.

I denne sammenhæng tror jeg at Big Data, bad analogies vinder, men det er et close call.

13:20

Responding in a timely manner – Microseconds in HFT or milliseconds in web apps, its all the the same design principles af Martin Thompson

Jeg var blæst væk da jeg første gang så et foredrag med Martin. Han er utrolig skarp, men det der imponerede mig mest var hans indsigt i mechanical sympathy og samt viden om hvordan en moderne computer virker (L1, L2, L3 caches, Lock free algorithms, etc.) kombineret med det rigtige design (f.eks. gennem anvendelse af DDD) kan gøre en utrolig stor forskel på hvor godt ens løsning performer og skalerer.

Event-sourcing af Greg Young

EventSourcing er blevet populært igen. Da jeg hørte om det for knap 5 år siden var det helt nyt for mig, men det var kun fordi jeg ikke kunne min software historik. Eventsourcing/eventlogging princippet stammer tilbage fra 60’erne (så vidt jeg husker) og danner fundamentet fra hvordan mange transaktionelle systemer (f.eks. databaser) fungerer.
Greg har været en stor inspirations kilde og er det tætteste vi kommer en Eventsourcing/Eventstore guru’en. Hvis I ikke har hørt om Eventsourcing vil jeg klart anbefale at se Gregs foredrag, som jeg har set ved en tidligere lejlighed.

Da jeg har set Gregs foredrag tidligere vælger jeg at tage ind og se Responding in a timely manner – Microseconds in HFT or milliseconds in web apps, its all the the same design principles.

14:40 og 15:50

Nu går det helt galt. Der er 3, for mig, afsindig spændende foredrag der alle er delt op i 2 dele og dermed strækker sig fra 14:40 og til 16:40.

Deep Dive into the Cloud Native Open Source with NetflixOSS – Part I af Adrian Cockcroft

NetFlix har opensourcet en masse af de frameworks/libraries/tools som de selv bruger når de bygger deres microservices. Jeg har ikke haft tid til at lære dem alle at kende, så dette foredrag vil være en oplagt mulighed.

Where’s Captain Kirk. Charting a Course Through Enterprise Architecture – Part I af Randy Shoup og Kevlin Henney

Dette foredrag virker meget relevant og interessant. Enterprise Architecture er en underlig størrelse. Enterprise Arkitekter virker ofte som en gruppe mennesker med visioner der konstant løber ind i øretæver fra “forretningen” og fra IT organisationen. Det er et faktum at de fleste store organisationer lever i et mere eller mindre ordnet spaghetti kaos af systemer (monolitter), services, orkestreringer og services busser. Uanset hvad man gør virker det som om at kaos bare øges og alle er mere eller mindre utilfredse.
Kevlin Henney plejer at være god for nogle tankevækkende foredrag og jeg ville rigtig gerne høre mere om hans og Randy Shoups tag på Enterprise Architecture.

What is a Reactive Application Part I af Martin ThompsonViktor KlangTodd Montgomery og Kresten Krab Thorup

Jeg er en stor tilhænger af event drevne og reaktive applikationer. Foredragholderne er spitzen klasse inden for reaktive application og Actor systemer, så det er svært at finde nogen der har en bedre indsigt. Jeg håber de kommer ind på erfaringer fra gode og dårlige løsninger, så folk kan bruge foredragene til at afgøre hvornår reaktive systemer har deres berettigelse eller måske snarere hvornår de har den rette cost benefit.

Gode råd søges

Jeg har endnu ikke kunne vælge foredrag for de sidste to timeslots.
Er der nogen der allerede har set disse foredrag eller lignende og som kan hjælpe med gode råd eller anbefalinger? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *