Giganten inviterer indenfor

Firmaet som altid har været kendt for aldrig at følge en standard, ved altid at enten at lave sin egne proprietære teknologier som gjorde det sværere at samarbejde med andre, eller at følge en standard, men så tilføje sine egne features, som gjorde det umuligt for andre at genbruge alt hvad der er lavet med et produkt. Kan du gætte hvad det er for et firma jeg tænker på?

Hvad så hvis jeg siger at firmaet har ført krig mod alt hvad der er open source og software som ikke kører Windows.

Kan du gætte det nu?

Det er Microsoft…:)

Men Microsoft som vi kender det, eksister næsten ikke længere. Ikke som Google der pludselig hedder Alphabet med en afdeling, der hedder Google. Microsoft er midt i en transformation som man aldrig har set før.

Microsoft er ved at blive et open source-firma.

I hvert fald på nogen fronter, men som de siger det er en stor transformation så det tager tid, og der er da også mange afdelinger der er lige så lukket som altid.

Jeg tror at Microsoft har opdaget at PC’en langt fra er den eneste platform som folk bruger og flagskibet Windows har fået konkurrence (og tæsk) af flere mobiltelefons platforme. Et sted som Microsoft i flere omgange har prøvet at komme ind på, men uden stort held.

Hvad gør man så når man ikke længere er konge på slottet, så bliver man nød til at samarbejde, og det har Microsoft forstået til fulde. I stedet for at diktere hvad der skal ske, er de begyndt at følge trends og standarder. De har altid været med til at lave dem, men det nye er, at de også selv følger dem.

Og ikke nok med det, så er Microsoft også begyndt at frigive en masse af deres kode som open source, og arbejder hårdt på at portere .NET platformen til at køre også på Linux og Mac OS. Hvor mange havde troet det i XP-dagene?

Jeg har altid syntes at det har været spændende at følge med i hvad Microsoft laver, men i disse dage er der endnu mere grund til at høre efter.

På årets GOTO Konference er der et spor som dækker en masse af de nye tiltag hos Microsoft, sporet hedder ”The New Microsoft” og bliver helt sikkert spændende at følge.

Man kan starte allerede med første præsentation, som handler om hvordan dit firma kan gå den samme vej. Præsenteret af RICHARD LANDER, der vil fortælle om “How to train your corporation to prefer open source”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *