Bliv klogere ved at løbe gennem grafer

Læste I dr.dk’s artikel om panama-papirene? Deri kan man læse at panamapapirene angiveligt indeholder informationer om 5-600 danskeres skattely-aktiviteter.

De papirer der omtales er en del af de 11,5 millioner dokumenter, som er blevet lækket fra virksomheden Mossack Fonseca i Panama. 11,5 millioner dokumenter er det det samme som 2000 kopier af hele Game of Thrones bog-serien (altså 14000 bøger, hvis altså man antager at 1 dokument indeholder ligeså meget tekst som en side i en GoT bog). Hvordan finder man noget som helst i dem?

Det kan man lære mere om hvis man tager til GOTO og hører Michael Hunger’s præsentation omkring hvordan man rent praktisk løste problemet om at skulle hitte hoved og hale i så mange dokumenter. Ifølge ham så blev der brugt både Solr, som laver søge-indekser, samt Neo4J som er en graf-database.

Hr. Hunger arbejder for Neo4J så det kommer nok mest til at handle om Neo4J, men jeg glæder mig alligevel til en spændende fortælling om hvordan Big Data-løsninger kan hjælpe med at tvinge folk ud af skattely.

Det jeg glæder mig til at høre om er, hvordan de har parset dokumenterne ind i graf-databasen. Selvfølgelig er der forfattere af dokumenter, men hvordan mon de har forbundet mennesker og instanser i en graf?

11,5 millioner dokumenter er rigtig mange og det er svært at overskue over 2,6 Terabyte, men der er blevet gjort et forsøg, som der er blevet offentliggjort gennem websiden: https://offshoreleaks.icij.org/.

Hvis man søger på personer kan man se Neo4J’s grafstruktur skinne igennem, i og med at man får følgende grafer ud af det:

panama

Stay tuned for more details after the presentation.

Share Button
The following two tabs change content below.
Profile photo of kimfalk

kimfalk

Lead Data scientist hos Karnov om dagen, Forfatter til Practical Recommender Systems om aftenen
Profile photo of kimfalk

Nyeste indlæg af kimfalk (se alle)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *