Breaking agile – Demo meetings

bomb-157150_640Dette indlæg handler om hvordan du mest effektiv sørger for en ikke-værdiskabende demo seance i dit Scrum team.

I mit daglige virke som agile coach har jeg observeret en række guldkorn der alle bidrager til nedbrydning af den agile tankegang. Følg med i de kommende indlæg og få flere hints til hvordan DU saboterer med størst mulig virkning!

  1. Afhold mødet uformelt og lad blot de personer der ønsker taletid få det. Det er ikke så vigtigt at alle får sagt noget.
  2. Sørg for at få debatteret alle emner i bund inden mødet afsluttes. Det er vigtigere at være skarp på løsningen frem for at holde fokus på det der er leveret.
  3. Lad gerne projektlederen fremvise resultatet af det foregående sprint for deltagerne. Det er naturligvis denne som har alle fakta parat.
  4. Fremvis alt hvad der er arbejdet med i det foregående sprint. Det er vigtigt at give status på igangværende opgaver så alle kender status af dette. Fremvis gerne ting der er “tæt” på at være afsluttede!
  5. Det er helt i orden hvis product owner ikke har tid til at deltage. Han har jo alligevel defineret Done-kriterier som bliver overholdt – yderligere involvering er ikke nødvendig.
  6. I det tilfælde hvor product owner ikke deltager, så behøver vedkommende ikke give sin umiddelbare accept af det fremviste. Det kan altid ordnes i løbet af det kommende sprint.
  7. Teamet behøver ikke at deltage i demo mødet. Det kan projektleder, scrum master og product owner fint klare uden alles involvering.
  8. Forhold jer ikke kritisk til critical scope for det foregående sprint. Fremvis blot det der lige falder teamet ind på selve mødet. En vision og et mål er alligevel diffust og kun noget der er indført via tvang.
  9. Mødet kræver ikke forberedelse. Alle deltager kan blot møde ind uforberedt. Således sikres en impulsiv stemning og mødet bliver ikke kedeligt.
  10. Fremvis alt for product owner. Det er specielt vigtigt at fremvise afsluttede analysedokumenter og tekniskespecifikationer så product owner føler han får noget for pengene. Pyt med at vedkommende knap bestod PC-kørekortet, han skal ikke føle sig under-informeret!

Jeg håber virkelig at disse observationer vil blive taget i mod med kyshånd. Skriv gerne en kommentar hvis du har forslag til yderligere punkter eller har erfaring med implementering af ovenstående. God vind!

Se de øvrige indlæg i serien:

  • https://qed.dk/rasmus-kaae/tag/breaking-agile/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *