Nej tak til mobilehjemmesider og apps

Hxkdcvis der er noget der irriterer mig, så er det mobilehjemmesider og apps. Altså, ikke generelt, mange mobilehjemmesider og apps er ganske gode, og jeg har også selv udviklet et par stykker i fritiden.

Under gårsdagens keynote ved Goto Århus, af Tim Bray, kom jeg til tænke på hvor tit jeg bliver anbefalet at downloade en specifik app eller bliver dirigeret videre til en mobil-udgave af en given hjemmeside.

XKDC lavede en karikatur af det for nogen tid siden. Irriterer det også dig?

I min fritid arbejder er jeg webmaster i en forening hvor der også har været et brændende ønske om en native app til iPhone, Android og Windows. Jeg har længe “kæmpet” i mod, da jeg snildt kan forudse at det bliver en skrabet verrsion af vore nuværende funktioner på hjemmesiden.

Et par gode eksempler på sites der har lavet gode mobilehjemmesider og apps:

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr

Hvad har de alle til fælles? De tilbyder 95 % af de funktioner, som anvendes dagligt på alle deres platform.

Personligt vil jeg hellere “surfe” en traditionel hjemmeside fra mobiletelefon eller tabletten, end en skrabet version. Ofte leder jeg efter knappen til “go to desktop version”.

 

Share Button
The following two tabs change content below.
Profile photo of agilerasmus

agilerasmus

Enterprise Agile Coach af Danske Bank
Rasmus blogger om alt hvad der vedrører agil softwareudvikling, lean og almindelig sund fornuft.
Profile photo of agilerasmus

Nyeste indlæg af agilerasmus (se alle)

1 kommentar for “Nej tak til mobilehjemmesider og apps

  1. Profile photo of Jeppe Cramon
    30. september 2014 at 12:38

    Jeg er ret enig – mobile websites mangler tit funktionalitet og mobile applikationer giver for mig mest mening hvis de er vel byggede og det er noget jeg vil bruge tit. Ellers er websites klart at foretrække. Jeg har beskrevet min tanker her http://qed.dk/jeppe-cramon/2014/09/25/mine-take-away-punkter-fra-torsdagen-goto-cph-2014-program/

    /Jeppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *