Mere Azure Machine Learning

Jeg fik adgang til Azure Machine Learning, og har leget lidt med det! Det er sjovt og virker rigtigt nemt at gå til.

Azure machine learning

Azure ML studio

Jeg har fundet ud af hvordan man læser en CSV fil ind i systemet, hvordan man konvertere de indlæste data til et dataset, hvordan man fortæller systemet hvilke kolonner som er input og hvilke er output.

Mine data er også blevet delt, således at jeg har et trænings sæt og et test sæt. Som det jo forskrevet, således jeg kan træne min algoritme på trænings sættet og verificere performance med test sættet.

Jeg har også fundet den machine learning algoritme som jeg gerne vil bruge.

Men så holdte festen også!

Hvordan får jeg indsat mit trænings-sæt i algoritmen? Algoritmen kræver en instance af et IClusterDotNet object. som jeg ikke har, og ikke rigtig er beskrevet noget steder. Søger man på IClusterDotNet er der kun et hit og den side forklarer ikke noget. Så jeg har data som jeg tror er på det rigtige format, men ikke understøtter det rigtige interface.

Min Azure review adgangs periode slutter på søndag, så jeg tror ikke jeg når at prøve at køre en algoritme og se resultater inden da. “Hello world” eksemplet er nemt nok og kan hurtigt implementeres (link), men det var et eksempel på regression og ikke klassificering.

Så min konklusion er at det ser nemt og hurtigt ud, men dokumentationen mangler og jeg sidder tilbage med en frustede følelse af at jeg måske kunne have fået det hele til at virke på 5 minutter eller 5 timer.

Men det er noget som jeg ofte oplever, når jeg prøver nye frameworket, der er et “hello world” type eksempel som får det til at se ud som om det er det nemmeste i verden, men det betyder ikke det er nemt at lave andre ting med frameworket. Skridtet fra “hello world” implementering til at prøve at lave noget selv er ofte svær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *