Goto Copenhagen 2014 torsdag program plan

Goto Copenhagen 2014

Jeg glæder mig til at deltage i GotoCon i København til september. Det er ved at være 8 år siden jeg sidst deltog. Sidste gang jeg deltog følte jeg at talere talte om det samme som sidste år og der ikke var stor udskiftning.

Det kan man ikke sige om dette års program. Der er mange spændende og relevante emner og nogle rigtig spændende talere.

Jeg er gået programmet igennem og har fundet følgende kandidat foredrag frem.

Torsdag

Hele torsdagens program kan ses her

Nedenfor har jeg listet de kandiater som jeg regner med at skulle se. Hvilke skal du se?

10:20

How I Learned to Stop Worrying and Love the Flow af Viktor Klang

Viktor er en af hovedpersonerne bag Akka, der er en værktøjskasse/runtime til at bygge high performance, distribuerede og fejltolerant event-driven (reactive) applikationer på Java VM’en. Akka giver kort fortalt en vel testet implementation af Actor modellen (fra Erlang).
Viktor vil præsentere Akka Streams, der er en stream baseret (ala IO streams) måde at manipulere Collections (som f.eks. kan indholde events eller andre forretnings data) ved brug af funktionelle principper.

Akka Streams er en implementation af ReactiveStreams.

Jeg glæder mig til at se hvordan Akka Streams kan anvendes, høre om styrker og svagheder.

11:30

Patterns for scalability and availability in (trading) systems af Michel André

Som en god follow up på Viktors Akka Streams foredrag bliver det interessant at høre om Saxo Banks måde at håndtere flere hundrede tusinde business events per sekund. Jeg har tidligere set præsentationer om LMAX’s arkitektur der håndterer tilsvarende (eller flere) events per sekund med mindre end 1 millisekund i latens tid. Hvor forskellig eller ens er deres tilgang? Er der analogier til Reactive streams?

13:20

Fast Delivery af Adrian Cockcroft

Adrian medbringer sine erfaringer med at skifte fra en centraliseret monolitisk platform til en decentraliseret microservice arkitektur hos Netflix. Den slags ændringer kræver, ud over tekniske og arkitekturelle ændringer, også store krav til organisationen. Som de fleste nok har hørt et par gange spiller Conways law en stor rolle, da den siger at ens arkitektur reflekterer ens organisations/kommunikations struktur. Så det bliver spændende at høre om nogle taktiske tiltag man kan bruge.

14:40 og 15:50

Deep Dive into the Big Data Landscape – Part I og Part II af Eva Andreasson og Dean Wampler

Jeg glæder mig til at hører om de nyeste tiltag inden for Big Data. Dean og Eva kommer ind på alternativer til MapReduce (Google selv er gået bort fra MapReduce for flere år siden). De kommer ind på Apache Spark og Complex Event Process (CEP) som er rigtig interessant of rmig.

Lean Enterprise – Part I og Part II af Jez Humble

Jez’s foredrag følger godt op på Adrians og jeg fornemmer at han kommer ind på andre spændende emner, så som financial management. Jeg har set funding modellen ødelægge mange projekter, genbrugs potentialer, mv. Så det bliver et svært valgt om jeg skal se Dean og Eva eller Jez.

Fredag

Er langt sværere, så det vil jeg gemme til næste blog post 🙂

Ses vi på GotoCon 2014 i København?

2 comments for “Goto Copenhagen 2014 torsdag program plan

  1. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med din konflikt mellem Eva og Dean og Jez. Jez og Eva var mine favorit-talere til sidste års GOTO Aarhus, så begge er gode bud.

    Jeg tager et smut på GOTO Aarhus og det er det samme program som GOTO København. På den første dag glæder jeg mig særligt til et gensyn med Mads Torgersen som skal snakke om C#s fremtid, selv om jeg også gerne ville se Reactive programming-foredraget samtidigt. Derefter holder jeg mig nok til det agile track, hvor jeg f.eks. får glæde af Kathrine Kirk, (QEDs) Aino Vonge Corry, Jez Humble og ikke mindst Pragmatic Programmer forfatteren Prag-Dave Thomas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *