Going to the Moon – GOTO 2014 – Dag 2

Dagen startede med en keynote af Russ Olsen. Med udgangspunkt i en meget passioneret historie om rejsen til månen, tale han om det at lave noget meget svært og lykkes med det.

Ellers gik dagen med at følge People and Process sporet igen. Her startede vi dagen med at høre Randy Shoup’s erfaringer fra eBay and Google med at være hurtigt. For ham handlede det om to aspekter, hvordan arkitekturen er i systemerne, og hvordan strukturen er i organisationen For at bevare hastighed i et stort og komplekst system, er det nødvendigt at adskille afhængighederne i systemet. Her bruge arkitekturen med at bruge micro services. På den måde kan man ændre, forny og tilføje funktionalitet og hurtigt rulle tilbage hvis der er problemer. Hvis man kombinere det organisatorisk ved at skabe et team der har ejerskab af denne micro service, og som indeholder alle nødvendig kompetencer, så som test, udvikling, produkt management osv.

Efter Randy, kom Russell Miles på banen med begreber som Agile Hangover og Antifragile Organisations. En af Russells hoved pointer var at vi bliver nød til at accepter at vi ikke har svaret, og vi alle er ekspert i det vi laver, da der ikke er andre der kender vores kontekst, og det er vigtigt at huske at hastighed kommer ikke fra en metode, men fra de mennesker der involveret, og hvad vi har brug for er at tænke selv og ikke forvente at nogen giver os svaret.

Efter middag var Adrian Cockcroft på scenen. Adrians presentation havde mange af de samme pointer som Randy Shoup. Men her fik vi nogle eksempler på hvordan man kan bruge cloud infrastruktur til hjælpe med få, eller bevare hastighed i software udviklingen.

Dagen sluttede med Gary Gruver and Jez Humble som talte om Lean Enterprise. Gray Gruver kom med praktiske eksempler på hvordan han brugte agile metoder til at hjælpe med både en organisationsforandring og ændre HP LaserJet firmware gruppe fra at være en flaskehals der forhindre innovation til at være med til at bridrage til innovation. Jez Humble kom med reflektioner og perspektivering på den udfordring det er at få en stor enterprise til at agere mere agilt.

Konferencen sluttede med keynote af Erik Döernenburg og Martin Fowler om software industriens ansvar for hvad vi laver, både som industri og som udvikler. Præsentationen hed “Our Responsibility to Defeat Mass Surveillance”.

Så dagen i dag var igen fyldt med gode talere og emner. Der var både praktiske råd og mere filosofiske betragtninger. Efter sådanne to dage tæt pakket med nyttig information, provokerende præsentationer, gode samtaler med talere og deltager, er der masse af tænke over. Der vil komme flere blog indlæg der tager udgangspunkt i nogle af præsentationerne.

Jeg kan på det varmeste anbefale at tage til en GOTO konference, selv her 18. gang de holder konferencen, har holdet bag formået at give indsigt, energi og tiltrække talere af meget høj kvalitet. Det er godt gået. Hvis du ikke kan vente til næste år er den næste GOTO i Berlin, ellers kan det være vi ses næste år?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *