Microsoft i skyen

En ting som der bliver snakket næsten endnu mere om end Big Data er skyen, og i dag er jeg taget på Azure DevCamp for at lære hvordan det hænger sammen i en Microsoft verden.

Hos Microsoft ved siden af den store Tuborg flaske, blev vi fortalt om den imponerende arkitektur som ligger bag det mange hovedet monster. Jeg ved ikke nok om skyer til at kunne sige om Azure er smartere eller dummere end Goggle’s sky eller Amazon. Men Azure lyder rigtigt smart, og som et spændende sted at prøve kræfter med mit bog anmeldelse site (link), når jeg har fået de første 200.000 brugere :o)

Der er så mange introduktioner om Azure på nettet allerede at jeg vil spare nettet for endnu en. prøv for eksempel “An introduction to Azure“.

Azure overview

De vigtigste ting som jeg tog med hjem fra DevCamp var følgende:

Der var to ting som man altid skal huske:
Lesson number 1: Der er ofte Exceptions i Azure kode, da Azure har det med at flytte kørende processer mellem maskiner, hvis det bliver vurderet at det køre mere optimalt et andet sted. Derfor pak alt kommunikation ind i retry policies.

lesson number 2: Der må ikke ligge state på den enkelte maskine, det skal ud i en session storage.

Det er vigtig at overveje inden du flytter det hele i skyen er at den SQL server som bliver tilbudt i Azure, ikke kan de samme ting som en almindelig Sql server, blandt andet kan man ikke lave full text search, hvilket jeg tror mange bruger i deres løsninger. Der er netop kommet en ny feature som hedder Azure search, som kan bruges til at indeksere dine data, og derved kan løse søge problemer.

Hvis du overvejer at gå i Azure skyen er det en god ide at starte med at kigge på feedback.azure.com. Så man kan se hvad andre mennesker mangler.

En lille del af Azure bliver præsenteret til GOTOcon i århus, nemlig Azure Machine learning, som skal gøre machine learning demokratisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *